Kliniek Sint-Jan nam nog geen patiënten uit het buitenland op

© Belgaimage
| Kliniek Sint-Jan, aan de Kruidtuinlaan in Brussel-Stad.

De Kliniek Sint-Jan was ruim een maand geleden het enige Brusselse ziekenhuis dat zich bereid toonde coronapatiënten uit het buitenland op te nemen. Tot op heden kwamen er echter nog geen verzoeken.

Vorige maand vroeg het Hospital & Transport Surge Capacity Comité dat de verdeling van de covid-patenten in ons land regelt, aan alle ziekenhuizen of zij bereid zouden zijn om patiënten uit het buitenland op te vangen. In Brussel reageerde enkel Kliniek Sint-Jan positief op dat verzoek. In de rest van het land waren er ook maar drie andere ziekenhuizen die op de vraag ingingen.

"Voor ons is dat een kwestie van solidariteit," zei Kenneth Coenye, hoofdarts van de Kliniek Sint-Jan, destijds aan BRUZZ. "Het lijkt me normaal dat we elkaar als Europeanen proberen te helpen. Ieder ziekenhuis moet naar eigen eer en geweten beslissen of dat al dan niet lukt. Wij hebben er nu in ieder geval de capaciteit voor."

Kliniek Sint-Jan had eventueel twee bedden vrij voor patiënten uit andere landen. Tot op heden werden die echter nog niet gebruikt, blijkt uit navraag van BRUZZ. "We hebben simpelweg nog geen enkel verzoek vanuit het buitenland ontvangen," aldus woordvoerster Florence Feys.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?