© Kabinet Dalle | In Brussel maken de apothekers al langer deel uit van het vaccinatienetwerk.

Minister Dalle krijgt coronaprik in apotheek in Molenbeek

© Belga
26/10/2022

Op de Dag van het Vrije Beroep heeft vervangend Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Benjamin Dalle (CD&V) zijn herfstboosterprik gekregen bij huisapotheker Ann Herzeel in Sint-Jans-Molenbeek. Met zijn bezoek wil het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) benadrukken dat het belangrijk is voor de lokale huisapotheker om het statuut van vrij beroep te behouden.

De apotheker is vaak de meest laagdrempelige zorgverlener en het eerste aanspreekpunt voor velen bij gezondheidskwaaltjes. Dat wil het VAN ook zo behouden. Op de dag van het Vrije Beroep belicht het netwerk de rol van de apotheker op vlak van preventie, sensibilisatie en detectie van psychosociale noden.

"We willen niet afglijden naar een statuut waar de creativiteit wegvalt. We willen erover waken dat we voldoende vrijheid behouden", zegt Hilde Deneyer, algemeen directeur VAN.

In Brussel maken de apothekers al langer deel uit van het vaccinatienetwerk. Minister Dalle, die inviel voor zijn zieke collega Hilde Crevits, kreeg zijn tweede boosterprik voor corona nu nog in Brussel, maar hij brengt daarmee onder de aandacht dat de apothekers en artsen vanaf begin november ook in Vlaanderen worden ingezet voor de vaccinatiecampagne. Voor de minister was het een geslaagde test, zeker voor de opvolging van de coronapandemie. Kwetsbare mensen kunnen in de toekomst bijvoorbeeld jaarlijks hun herhalingsdosis van het coronavaccin halen bij de apotheek.

"Een apotheker is de eerste in lijn waar vele burgers per dag geholpen worden met hun vragen rond gezondheid, en ook steeds meer rond hun welzijn", aldus minister Dalle.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie