Niet-Brusselaars kunnen vaccin krijgen in Sint-Pieters-Woluwe

20220127_vaccinatiecentrum Sint-Pieters-Woluwe
© Gemeente Sint-Pieters-Woluwe
© Gemeente Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe heeft in haar vaccinatiecentrum een wachtlijst aangelegd voor niet-Brusselaars. Zo wil de gemeente de resterende doses niet verloren laten gaan.

"Voor niet-Brusselaars die zich in ons centrum willen laten vaccineren, is een wachtlijst opgesteld." Dat meldt de gemeente Sint-Pieters-Woluwe op haar Facebookpagina dinsdag. Dat is een verrassende beslissing, aangezien eerder discussie was over niet-Brusselaars die zich in het Brussels Gewest konden laten vaccineren.

"We hebben mensen die geweigerd worden in het vaccinatiecentrum, omdat ze niet uit Brussel komen," legt burgemeester Benoît Cerexhe (cdH) uit aan La Capitale. "Maar aan het eind van de dag hebben we nog 5 à 6 doses per dag over. Door deze niet-Brusselaars op de wachtlijst te zetten, vermijden we dat we deze restvaccins weggooien."

Niet-Brusselaars kunnen er dus enkel een vaccin krijgen als er overschotten zijn. "Er was een discussie over het openstellen van het centrum voor mensen uit Vlaanderen en Wallonië, maar ik heb geweigerd omdat we gesubsidieerd worden door de GGC. En Vlaanderen leest ons al genoeg de les over onze lage vaccinatiegraad," zegt de burgemeester.

Als er doses over zijn, neemt het vaccinatiecentrum contact op met mensen van op de wachtlijst. Zij moeten er binnen de 10 à 15 minuten kunnen zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?