Premie van 985 euro bruto voor werknemers van Brusselse hulp- en zorgsector

© PhotoNews
| De zorgsector is door de coronacrisis zwaar onder druk komen te staan. Zowel het Gewest als de federale regeringen wil de geleverde inspanningen daarom belonen met een extra premie.

De Brusselse Regering heeft donderdag een aanmoedigingspremie van 985 euro bruto goedgekeurd voor alle werknemers van de Brusselse (openbare, privé- of associatieve) hulp- en zorgsector. De premie geldt ook voor studenten en interimpersoneel. De premie is een steunmaatregel voor iedereen die professioneel zwaar onder druk staat in de strijd tegen het coronavirus.

Na een veeleisende eerste golf wordt het zorgstelsel opnieuw zwaar getroffen door de verspreiding van COVID-19. Na de beslissing van de federale regering om een premie toe te kennen aan het ziekenhuispersoneel, gaat ook de Brusselse regering niet voorbij aan de inspanningen van het personeel van de Brusselse hulp- en zorgsector. Daarom heeft de Brusselse Regering beslist hen te steunen met een aanmoedigingspremie die overeenstemt met het bedrag dat in de federale ziekenhuissector wordt toegekend.

'Premie bovenop andere steunmaatregelen'

"Na een uitputtende eerste en tweede golf is het essentieel dat we de werknemers van de hulp- en zorgsector steunen en onze waardering tonen voor deze beroepen die beantwoorden aan de basisbehoeften van onze medeburgers. Deze premie komt bovenop andere begeleidings- en opwaarderingsmaatregelen waartoe de regering enkele weken geleden reeds beslist heeft. Omdat wij bewust zijn van het maatschappelijk en economisch belang van deze eerstelijnssectoren die in deze crisis de schok opvangen voor de hele bevolking hebben wij een totaal bedrag van 23.000.000 euro vrijgemaakt," stelt minister-president Rudi Vervoort (PS).

Intussen wordt het overleg met de sociale partners voortgezet om constructieve oplossingen te vinden "om deze sectoren naar behoren te kunnen opwaarderen, nieuwe werknemers aan te trekken en de werkomstandigheden van al deze vakmensen te verbeteren," aldus nog Vervoort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?