Het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node

| Het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node.

Sint-Joost heropent volgende week lokaal testpunt

EC
© BRUZZ
03/01/2022

Vanaf maandag 10 januari heropent de gemeente Sint-Joost-ten-Node een plaatselijk testcentrum in de buurt van het Houwaertplein. Dat moet de testcapaciteit in Brussel omhoog helpen.

Dat kondigt de gemeente maandag aan. Het testcentrum krijgt steun van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Het testpunt bevindt zich in de Merinosstraat op nummer 1b, op een boogscheut van het Houwaertplein. Je kan er terecht voor een PCR-test van maandag tot vrijdag, telkens tussen 9 en 17 uur.

Een afspraak voor een coronatest maken kan via de website brussels.testcovid.be.

Extra testcapaciteit

Op dit moment heeft het Brussels gewest een testcapaciteit van 12.000 tests per dag, verdeeld over acht testcentra, verschillende ziekenhuizen en privélabo's. Die capaciteit is nog niet bereikt, meldt de GGC maandag, maar sommige testcentra zijn wel snel volgeboekt.

De voorbije week zijn dagelijks gemiddeld meer dan 9.600 tests per dag afgenomen in het hele gewest. Een vijfde van de stalen bleek positief. Nu de (meer besmettelijke) omikronvariant van het coronavirus verder oprukt, wordt verwacht dat er de komende dagen nog heel wat meer mensen getest moeten worden.

Deze week komt het Overlegcomité opnieuw samen en zullen de ministers een eventuele aanpassing in het test- en quarantainebeleid bespreken. Het risico bestaat immers dat de vraag naar testen het aanbod zal overstijgen.

Alle Brusselse testlocaties vind je op onderstaande kaart:

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni