© Photonews | Brussels Expo heeft de installatie van een speciaal systeem van UV-lampen aangekondigd.

Stad Brussel bestudeert installaties om horeca 'coronaproof' te maken

TRO
© BRUZZ
20/01/2021

De Stad Brussel onderzoekt onder meer luchtfilters en UV-lampen om horecazaken corona- en virussafe te maken. Dat vertelt Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi) aan La Capitale.

Maingain stelt dat de gemeente zich moet voorbereiden op een toekomst waarbij zich ook na de coronacrisis nog nieuwe pandemieën kunnen voordoen. "Dat is wat professor Nathan Clumeck (ULB) ons ook zegt," aldus Maingain. "De horeca, cultuursector en grote publieke ruimtes kunnen niet eeuwig gesloten blijven. Daarom werken we aan systemen die de verspreiding van corona of andere virussen tegenwerken. We willen "coronasafe" ruimtes kunnen voorstellen. Dat doen we samen met professor Clumeck en Horecafederatie."

Brussels Expo maakte aan het begin van de coronacrisis al bekend te investeren in een systeem van UV-C-lampen die mogelijk coronadeeltjes kunnen doden. Maingain haalt dat systeem als voorbeeld om ook in de horeca te gebruiken aan, maar noemt ook luchtfiltersystemen een optie. "We willen zo'n installatie bekijken en discussiëren met de horecasector over die systemen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Gezondheid, Economie, Brussels Expo, coronavirus, corona, coronacrisis, Fabian Maingain

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie