Stad Brussel opent nieuw vaccinatiepunt in Marollen

© Belgaimage
| Een jonge man krijgt een coronavaccin toegediend in het vaccinatiecentrum aan de Heizel.

In de lokalen van het OCMW in de Hoogstraat heeft de Stad Brussel vandaag een nieuw vaccinatiepunt geopend. De vaccinatiepost blijft nog zeker tot en met 17 september open. De Stad Brussel overweegt om ook in Laken en Neder-over-Heembeek nieuwe vaccinatieposten te openen.

De vaccinatiepost in de Hoogstraat, naast het Sint-Pietersziekenhuis, is open van 9 tot 16 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Net als in onder meer de vacci-bussen wordt er het Johnson & Johnson-vaccin toegediend, waarmee mensen volledig beschermd zijn na één prik.

Volgens het OCMW van de Stad Brussel zullen er meertalige ambtenaren aanwezig zijn en zijn ook mensen zonder papieren welkom in de vaccinatiepost. "Gezien de laatste vaccinatiecijfers in het gewest hebben onze ploegen enkele acties opgezet om dichter bij ons publiek te komen en het voor hen gemakkelijker te maken", zegt OCMW-voorzitter Khalid Zian (PS).

Hij sluit niet uit dat er nieuwe vaccinatieposten geopend worden. "We bekijken de mogelijkheden in andere wijken, onder meer in Laken en Neder-over-Heembeek", aldus Zian.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?