Stadion Anderlecht wordt vaccinatiecentrum

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Vanaf maart zullen er maandelijks 25.000 vaccins worden toegediend in het voetbalstadion van RSC Anderlecht.
Updated: 21-01-2021 - 13:03

Voetbalclub RSC Anderlecht stelt zijn stadion, het Lotto Park, ter beschikking als vaccinatiecentrum. Vanaf maart zullen er maandelijks 25.000 vaccins worden toegediend in het voetbalstadion.

Het Anderlecht-stadion wordt een van de tien centra die in het gewest zullen worden gebruikt voor de vaccinatie van de Brusselse bevolking. De andere centra vind je hier terug.

Vanaf maart moeten er per maand 375.000 vaccinaties per maand worden verwerkt in de tien verschillende centra verspreid over het gewest. Het grootste centrum komt aan de Heizel komt, waar twintig ‘vaccinatieboxen’ komen, goed voor 100.000 dosissen per maand.

Het tweede grootste komt aan het Militair Hospitaal, goed voor 50.000 dosissen per maand. De locatie van een derde groot vaccinatiecentrum waar 50.000 dosissen per maand geprikt moeten worden, moet nog bepaald worden.

Geen impact op sportieve planning

De andere vaccinatiecentra zullen elk 25.000 dosissen per maand voorzien. Het Lotto Park is dus een van die locaties. 5 vaccinatie boxen worden dagelijks, 12 uur lang, 7 dagen op 7, ingezet voor het proces. De organisatie voorziet ook de permanentie van minstens één dokter die de operatie continu superviseert. Eén wekelijkse nocturne biedt een extra mogelijkheid om vaccins te ontvangen. De vaccins worden op afspraak toegediend.

De club stelt dat de bijdrage aan de vaccinaties geen impact zal hebben op de sportieve planning. RSCA speelt immers gewoon door. De uurroosters zullen, bij de thuiswedstrijden, aangepast worden.

'Iconische locatie'

“Het is onze rol om ten dienste te staan van de gemeenschap,” zegt Anderlecht-ceo Jos Donvil. “We zijn trots om de deuren van ons stadion te openen voor de mensen van Anderlecht en alle andere Brusselaars.”

Burgemeester Fabrice De Cumps (PS) van Anderlecht voegt toe: “Het stadion van RSC Anderlecht is een iconische plaats om de campagne plaats te laten vinden. De mooie samenwerking tussen club en gemeente staat méér dan ooit ten dienste van alle burgers.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?