wachtrij vaccinatie vorst

| Lucy Hough repte zich, zoals een heleboel anderen, naar het centrum in Vorst.

Tientallen mensen kregen vaccin zonder afspraak in centrum Albert

FDK
© BRUZZ
06/05/2021

Door problemen met de afsprakenplanning in het vaccinatiecentrum van Vorst kregen op 4 en 5 mei tientallen mensen die zich naar het centrum haastten een vaccin. Het ging niet noodzakelijk om mensen die op de wachtlijst stonden van het inschrijvingsplatform Bruvax.

"Een vriendin stuurde me een berichtje om te zeggen dat er ongebruikte vaccins uitgedeeld werden in het Albertcentrum, dus ik sprong op de step. Nu heb ik een dosis in mijn arm”, schreef Lucy Hough op 4 mei op Twitter.

Een neef van haar vriendin had een afspraak in het centrum en kreeg daar van medewerkers te horen dat er die dag vaccins overbleven. Lucy kreeg, zoals waarschijnlijk ook anderen, de opdracht van haar vriendin om zich naar het centrum te spoeden.

“Toen ik er aankwam om een uur of vier, stond er al een lange rij mensen. De rij werd een halfuur later afgesloten, en ik kreeg mijn prikje om half zes", vertelt ze. Ook drie vrienden van Lucy kregen die dag een vaccin. Allen zijn ze dertig tot vijfendertig jaar oud en stonden ze niet op de wachtlijst van Bruvax. “Volgens mij kregen een paar honderd mensen die namiddag nog een vaccin.”

Uitzondering

Na het incident stuurde ze Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, persoonlijk een bericht om uitleg. Neven was pas diezelfde dag op de hoogte van het gebeuren. “Helaas waren er die dag en de dag voordien problemen met de planning van potentiële afspraken”, schrijft ze in de mail die BRUZZ kon inkijken. “Daardoor lagen er ontdooide vaccins klaar die opgemaakt moesten worden. Het centrum besloot om dat op deze manier op te lossen; iets wat wij pas nadien vernamen.”

Volgens Neven gaat het om een uitzonderlijk gebeuren: “Ik kan je in ieder geval verzekeren dat dit een uitzondering is die niet zal worden herhaald.”

Eind april kwam al aan het licht dat de vaccinatiecentra Anderlecht en Pacheco overgebleven vaccins toedienen aan mensen die rond sluitingsuur voor de deur staan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni