Tweede vaccinatieronde voor spoedpersoneel UZ Brussel

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De hoofdingang van het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette.

De medewerkers van het UZ op de COVID-dienst en in de afdelingen spoed en intensieve zorgverlening, krijgen vanaf vandaag een tweede prikje. 79% van de medewerkers van het UZ kreeg nog geen enkele prik.

Vandaag en morgen worden in totaal 396 personeelsleden van het UZ voor een tweede keer gevaccineerd. Het zijn de medewerkers op de meest coronagevoelige afdelingen - de COVID 19-afdeling zelf, spoed en intensieve zorgen.

Tot nu toe kreeg 18% van het personeel in het Universitair Ziekenhuis al een eerste prikje, 79% kreeg er nog geen. In totaal telt het Universitair Ziekenhuis 4400 medewerkers die moeten worden gevaccineerd, inclusief de medewerkers en stagiairs. Vorige week liepen liepen de frustraties hoog op, omdat de vaccinatiecampagne minder vlot gaat dan verhoopt.

"We zien dat er steeds meer mensen in de eerstelijnszorg gevaccineerd worden, terwijl de overheid had aangegeven dat de ziekenhuizen als een prioritaire doelgroep werden behandeld", vertelde Karolien De Prez, woordvoerster van het UZ Brussel vorige week tegen BRUZZ.

De vaccinatiebereidheid is groot bij het personeel van het UZ Brussel, maar de levering van vaccins veroorzaakt meer twijfels dan duidelijkheid. Op dit moment worden in het ziekenhuis 23 patiënten op verschillende afdelingen verzorgd, die besmet zijn met het coronavirus.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?