Een vrouw in een woonzorgcentrum wordt getest op het coronavirus dat de ziekte covid-19 veroorzaakt

| De naam en gemeente van het rusthuis is niet bekend.

Uitbraak met deltavariant in Brussels rusthuis: één bewoner gehospitaliseerd

EC
© BRUZZ
27/07/2021

In een woonzorgcentrum in het Brusselse zijn vier personeelsleden en vijf bewoners besmet geraakt met de deltavariant van het coronavirus. De personeelsleden waren niet gevaccineerd, de bewoners wel. Dat meldt de Brusselse gezondheidsinspectie dinsdag.

Van de vijf bewoners is één persoon opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie. "De andere vier bewoners hadden geen symptomen", zegt Neven. "Dat wijst erop dat vaccinatie beschermt tegen ernstige ziekte."

De persoon in het ziekenhuis had al onderliggende gezondheidsaandoeningen, aldus Neven nog. Zijn toestand zou nu stabiel zijn.

De naam en gemeente van het rusthuis zijn niet bekend.

Zorgpersoneel testen na reizen

Alle vijf bewoners waren volledig gevaccineerd, maar de personeelsleden niet. In totaal raakten vier personeelsleden besmet met de deltavariant van het coronavirus, die nu dominant is in ons land en erg besmettelijk. "Dit toont het belang van vaccinatie bij het zorgpersoneel, maar ook bij de bezoekers van woonzorgcentra", zegt Neven.

In alle Brusselse woonzorgcentra moeten personeelsleden die terugkeren van vakantie zich alvast verplicht laten testen. "Wij controleren dat ook", aldus Neven nog.

De besmettingen in heel Brussel zijn weer aan het stijgen. De laatste twee weken telde het Brussels gewest 261 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners. Tweederde van alle coronatesten komen van vertrekkende of terugkerende reizigers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni