Unescoschool in Koekelberg gesloten na uitbraak coronavirus

Leerlingen van de Unescoschool.

De lagere school en kleuterklassen van de Unescoschool in Koekelberg zijn gesloten door een uitbraak van het coronavirus. Ook de eerstejaars van het secundair onderwijs moeten thuisblijven. In totaal zouden 14 leerkrachten en 55 leerlingen positief getest hebben. Dat blijkt uit een brief van de school naar de ouders toe.

Begin vorige week werd er een cluster besmettingen ontdekt op zowel de kleuterschool als de lagere school. “Na overleg met het departement Volksgezondheid werd er besloten de school te sluiten tot en met 14 mei”, zegt Karin Struys van de Brusselse GO! Scholengroep. Zowel de Braziliaanse als de Zuid-Afrikaanse variant zouden vastgesteld zijn. Enkele leerkrachten vertonen zware symptomen en één leraar is zelfs gehospitaliseerd.

Alle leerlingen, met uitzondering van wie reeds positief testte, zullen op woensdag 12 mei nog eens getest worden. Dan wordt bepaald wanneer de leerlingen terug naar school mogen, in het slechtste geval is dat pas 19 mei. Ook in het eerste jaar van het secundair heeft een aantal leerlingen positief getest. Daarom moet het hele eerste jaar thuisblijven en op afstand onderwijs volgen. Wanneer zij mogen terugkomen is nog niet zeker.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?