Vaccinatie 16- en 17-jarigen ook gepland tegen 11 juli

© Belgaimage
| Minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V.)
Updated: 16-05-2021 - 15:22

De taskforce vaccinatie bespreekt de vaccinatie van 16- en 17-jarigen. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil dat zij ook tegen 11 juli een inenting met het coronavaccin kunnen krijgen. Dat heeft hij zondag verklaard in VTM NIEUWS. Ook in Brussel is dat de bedoeling, laat Inge Neven van de GGC weten.

De minister mikte al langer op 11 juli om alle volwassenen in Vlaanderen een eerste prik in de arm te kunnen geven. Het gaat dan om mensen ouder dan 18 jaar. Beke gaat er echter van uit dat een nieuw advies van de Hoge Gezondheidsraad ook voor jongeren van 16 en 17 jaar een vaccinatie zal aanbevelen. Alles hangt af van de leveringen, maar de minister wil er alles aan doen om die jongeren ook tegen 11 juli te kunnen laten inenten.

Morgen/maandag start ook de vaccinatiecampagne voor de brede bevolking en gaan de uitnodigingen voor mensen onder de 65 jaar de deur uit. "We zijn on track", verzekerde Beke.

Aanvankelijk was het overigens de bedoeling dat tegen het einde van de zomer alle Vlamingen hun tweede prik zouden hebben gekregen, maar Beke mikt daarvoor nu op twee weken eerder, dus in de week van 15 augustus. De inkorting van de periode tussen de twee inentingen met het vaccin van AstraZeneca speelt daarbij een rol.

Ook in Brussel zelfde plan

Ook in Brussel zal deze timing worden nagestreefd, bevestigt hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie Inge Neven. "Dit onderwerp wordt op de taskforce besproken en zal parallel voor alle regio's worden ingevoerd. We moeten wel voldoende vaccins voor handen hebben uiteraard", zegt Neven.

Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) voegt toe dat als op federaal niveau de beslissing wordt genomen om onder de 18 jaar te vaccineren, Brussel dat zeker zal volgen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?