Een arts krijgt een vaccin in het UZ Brussel.

Verplichte vaccinatie zorgpersoneel volgende dinsdag niet op de Kameragenda

© Belga
15/03/2022

Het wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel tegen het coronavirus staat volgende dinsdag nog niet op de agenda van de bevoegde Kamercommissie. Dat heeft commissievoorzitter Thierry Warmoes dinsdag gemeld.

"Ik ga het niet op de agenda plaatsen", aldus het Kamerlid van oppositiepartij PVDA, die sterk gekant is tegen de wettekst. Wel zal de zitting openen met een regeling der werkzaamheden, waarin de agendering van het ontwerp opnieuw kan worden besproken. Warmoes plant ook de wekelijkse vragenronde aan de minister tijdens de namiddag, terwijl het kabinet-Vandenbroucke liever een hele dag had voorzien voor de bespreking van de tekst.

Dinsdag verlieten de leden van de meerderheid de zaal toen over de agendering van het ontwerp moest worden gestemd. Het doet vermoeden dat niet iedereen op één lijn zit over de tekst. Door het uitblijven van de stemming, beslist de commissievoorzitter. Bij de start van de zitting werden de leden overigens opgewacht voor vakbondsmensen, die hen nog eens hun verzet tegen de verplichte vaccinatie duidelijk maakten.

Eind januari raakte de federale regering het eens over het principe van de verplichte vaccinatie voor het personeel in de zorg. De prikplicht gaat in principe in op 1 juli, maar met die timing kan nog geschoven worden in functie van de epidemiologische situatie. Oorspronkelijk zou de verplichting ingaan op 1 januari, met een overgangsperiode van drie maanden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni