VUB organiseert test-TD met Covid Safe Ticket

© PhotoNews
| Archiefbeeld van Saint-Vé, pre-corona

Maandagavond mogen 300 VUB-studenten nog eens fuiven op een TD. Het gaat om een testevenement, georganiseerd door de VUB. Die wil nagaan hoe een TD in zijn werk gaat met het Covid Safe Ticket.

De ‘Covid Safe TD’ van de VUB wordt een studentenfeest waarbij 300 VUB-studenten maandagavond mogen fuiven van 20 uur tot middernacht. Mondmaskers dragen of afstand houden wordt niet verplicht, maar de deelnemers zullen wel een Covid Safe Ticket (CST) moeten tonen.

Voor de VUB is het de bedoeling om na te gaan hoe zulke evenementen kunnen plaatsvinden met CST. Zo zal de hoeveelheid CO2 in de feesttent gemeten worden. “Op die manier wordt de juiste capaciteit bepaald voor TD’s en dopen,” klinkt het bij de VUB. “Daarnaast wordt ook getest hoeveel Covid Safe Tickets er per minuut aan de ingang gescand kunnen worden.”

“Nu we als Brusselse universiteit opnieuw in code groen mogen lesgeven, doen we er ook alles aan opdat het nachtelijk studentenleven op een coronaveilige manier opnieuw kan opstarten,” aldus vicerector Onderwijs Jan Danckaert. “Dit evenement is een belangrijke stap in die richting en hopelijk het eerste van vele, veilige evenementen.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?