Werkgeversorganisatie roept Brusselse bedrijven op personeel te vaccineren

© Saskia Vanderstichele
| Olivier Willocx, CEO van de Brusselse ondernemersorganisatie Beci.

Nu de lage vaccinatiegraad in ons gewest versoepelingen kan tegenhouden, roept werkgeversorganisatie Beci alle Brusselse ondernemingen op om hun personeel te laten vaccineren. Dat zal op de werkvloer kunnen, dankzij de bijstand van de GGC. Eerder vandaag spoorde ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bedrijven al aan om te helpen met vaccineren. "In deze context versoepelen is ondenkbaar", zei hij over de Brusselse situatie.

De Brusselse bedrijven hebben vandaag een oproep ontvangen van Beci. De Brusselse werkgeversorganisatie roept alle ondernemingen op om hun personeel te laten vaccineren. Dat zal op de werkvloer kunnen, zodra er tien personen zijn binnen een bedrijf die zich willen laten vaccineren. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie voorziet de vaccins en het medisch personeel om dat mogelijk te maken.

“We zijn erg blij dat Beci de Brusselse vaccinatiecampagne op deze manier ondersteunt. Initiatieven zoals dit helpen de vaccinatiegraad in het Gewest te verhogen, en zorgen er tegelijkertijd voor dat het normale bedrijfsleven zo snel mogelijk kan hervatten”, zegt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.

“Dit is een unieke kans voor niet-gevaccineerden om zich alsnog te beschermen tegen het coronavirus. Hoe sneller er voldoende mensen gevaccineerd zijn, hoe sneller we ons normale leven kunnen terugkrijgen."

Vandenbroucke: 'Versoepelingen ondenkbaar'

De timing van de oproep van Beci is niet toevallig. De lage vaccinatiegraad zou Brussel morgen wel eens parten kunnen spelen op het Overlegcomité. Waar elders mogelijks wel versoepeld zal worden, is de kans groot dat dat in Brussel niet zal gebeuren, net zoals de mondmaskerplicht in de Brusselse scholen niet versoepeld wordt.

“In Brussel zijn we de vaccinatie-race tegen het virus aan het verliezen en moeten we reageren. Ik roep maatschappelijke actoren, scholen en bedrijven op om de overheid te helpen”, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke donderdagavond nog op BX1. “In deze context zijn versoepelingen ondenkbaar.”

Beci lijkt de boodschap te hebben begrepen. “In deze fase van de crisis en vooral na de vakantieperiode is het cruciaal om het vertrouwen en de veiligheid op de werkplek te herstellen”, zegt CEO Olivier Willockx. “Vertrouwen is het sleutelwoord om het werk in de onderneming te normaliseren. We roepen nu de Brusselse ondernemers op om de vaccinatiegraad in Brussel op te krikken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?