Weyts wil met vaccinatiebus naar de scholen voor boosterprik

Ben Weyts (N-VA)

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) blijft verontwaardigd dat het onderwijs en de kinderopvang niet zoals het zorgpersoneel voorrang krijgen bij de toediening van de boosterprik. Daarom neemt hij zelf het initiatief, waarbij hij werkt op twee pistes: een aparte voorrrangsstroom in de vaccinatiecentra of vaccinatiebussen die naar de scholen gaan. Dat heeft hij maandag gezegd in Terzake (Canvas).

Weyts wees erop dat de zorgsector voorrang kreeg omdat ze essentieel is. Dat geldt voor de onderwijsminister echter ook voor het onderwijs en de kinderopvang. Het onderwijspersoneel levert geweldig werk, aldus Weyts. "Dit was het moment om iets terug te doen, maar dan geeft men niet thuis", sneerde hij.

Daarom heeft de N-VA-minister beslist om zelf aan de slag te gaan "als we vaccins krijgen". Gesprekken daarover zijn al zondag opgestart. Ben Weyts werkt op twee pistes: ofwel worden er aparte voorrangsstromen opgezet worden voor onderwijzend personeel in de vaccinatiecentra; ofwel wordt gewerkt met vaccinatiebussen die naar de scholen zelf gaan om de leerkrachten er een boostervaccin te geven.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?