Zes maanden cel voor reiziger met valse PCR-test

© Belga
26/11/2021

Een vrouw die in het voorjaar geprobeerd had naar het buitenland te reizen met een valse PCR-test, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 1.600 euro. De vrouw was niet komen opdagen voor haar proces, zodat ze bij verstek werd veroordeeld.

Het was de luchtvaartmaatschappij die de politie op de luchthaven verwittigde omdat er iets leek te schorten met de documenten die de vrouw voorlegde om aan te tonen dat ze een negatieve PCR-test had afgelegd. Uit navraag door de politie bij het betrokken laboratorium bleek al snel dat zowel de naam als de datum op het document vervalst waren.

Bij haar ondervraging door de politie verklaarde de vrouw ook dat ze niet geloofde in de coronapandemie. Ze weigerde de hele tijd om haar mondmasker op een correcte manier te dragen. De vrouw kreeg nog een voorstel om een minnelijke schikking van 750 euro te betalen maar deed dat niet, zodat het parket haar dagvaardde voor de correctionele rechtbank.

Daar kwam ze niet opdagen. Ze werd daarom bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 1.600 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Gezondheid , Justitie , PCR-test , corona , valse PCR-test , veroordeling , Brusselse correctionele rechtbank

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni