| Tijdens de eerste golf opende Artsen Zonder Grenzen een tijdelijke daklozenopvang in Thurn & Taxi, die locatie is nu niet meer beschikbaar.

Zestig positief geteste daklozen opgevangen door Rode Kruis naast Beurs

NAC
© BRUZZ
29/10/2020

Het opvangcentrum van het Rode Kruis België vlakbij de Beurs herbergt op dit ogenblik zestig daklozen die positief getest hebben op corona. Er is plaats voor honderd mensen.

In de eerste golf van de corona-epidemie opende het Rode Kruis het opvangcentrum “Hôtel Saint-Nicolas” in de buurt van de Beurs om mensen die op straat leven en symptomen van covid vertonen op te vangen. Nu de tweede golf zich volop op gang trekt, worden er opnieuw zestig daklozen opgevangen die positief getest hebben of symptomen hebben.

“Zij moeten in quarantaine, maar leven op straat. Wij vangen hen daar op zodat ze verzorgd kunnen worden”, aldus Nancy Ferroni, woordvoerster bij het Rode Kruis. Door hen af te zonderen worden tegelijk andere mensen die op straat leven beschermd tegen het coronavirus. Het aantal daklozen dat wordt opgevangen stijgt stilaan, een maand geleden verbleven er nog veertig mensen.

Op dit ogenblik is er nog voldoende plaats beschikbaar, mocht het aantal besmettingen verder oplopen. De medische ngo Artsen zonder Grenzen is intussen wel al aan het uitkijken naar nieuwe locaties om indien nodig bijkomend daklozen op te vangen. Zij herbergden tijdens de eerste golf ook mensen in een centrum in Thurn & Taxis, maar die ruimte is nu niet meer beschikbaar, zegt woordvoerster Céline Roquetti. “We zijn volop bezig met geschikte locaties te zoeken zoals het hotel dat het Rode Kruis nu gebruikt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Gezondheid , corona , daklozen coronavirus , daklozenopvang coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni