Elsens woonproject in MCE-gebouw krijgt geen vergunning

© Google Streetview
| Het businesscentrum Management Centre Europe (MCE) heeft een oppervlakte van ruim 10.000 vierkante meter.

De overlegcommissie en het schepencollege van Elsene smijten de plannen om van het Management Centre Europe (MCE) een nieuwe residentiële wijk te maken de prullenmand in. De promotoren wilden op de oppervlakte van 10.000 vierkante meter 59 appartementen en 8 eengezinswoningen uit de grond stampen.

Dat schrijft de krant La Dernière Heure vrijdag.

Het bureau- en conferentiecentrum in de Waterleidingsstraat in Elsene moet op zoek naar een nieuwe invulling. Een bouwpromotor vroeg een stedenbouwkundige vergunning aan om de gebouwen plat te gooien en de site om te vormen tot een woonwijk met 59 appartementen en 8 eengezinswoningen. De plannen voorzien ook in een ondergrondse garage met minstens 75 parkeerplaatsen.

Maar de overlegcommissie gaf een negatief advies aan het project. In het ontwerp is te weinig open ruimte en groen voorzien. Het schepencollege vraagt ook om een collectieve ruimte te voorzien waar de bewoners elkaar kunnen leren kennen. De gevels verstoren bovendien het straatbeeld, klinkt het in het advies. De woningen zijn tot slot te weinig geïntegreerd in de hele buurt.

Helemaal van de baan is het woonproject nog niet. De promotoren kunnen hun plannen laten hertekenen alvorens een tweede bouwaanvraag in te dienen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?