BRUZZ

| Muzikant Ashley Morgan bij Gene Zever.

Podcast

Gene Zever met Ashley Morgan: 'Op het internet kan je op je eigen manier dingen leren'

08/04/2024

Gene Zever is een podcast van BRUZZ waarin we een stem geven aan jonge Brusselaars met een visie. Axel en Marvin, presentatoren van de podcast, gaan op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers. Vandaag: muzikant en producer Ashley Morgan.

"Toen ik kind was, heeft mijn pa me gedwongen om naar de muziekschool te gaan, vooral omdat ik te veel aan het gamen was. Eerst voelde ik het niet, maar na een paar jaar begon ik muziek leuk te vinden. Zeker toen ik ook nog eens Jimi Hendrix ontdekte."

Het eerste instrument dat Ashley Morgan leerde was gitaar. "Ik wou altijd een band hebben, maar vond nooit mensen met zelfde smaak of dezelfde motivatie. Daarom begon ik mezelf op te nemen. Ik plaatste drums onder mijn gitaar en zo ben ik beats beginnen maken. Uiteindelijk kwam daar het rappen bij. Ik heb veel geleerd via Youtube-tutorials. Op het internet kan je zo op je eigen manier dingen leren."

Noannaos

Ashley Morgan studeerde even elektronische muziek aan PXL Music in Hasselt. "Ik ben na een tijdje gestopt met de opleiding, omdat het toch niet volledig mijn ding was. Op die school heb ik wel andere gelijkgestemde muzikanten, zoals Susobrino en Pippin leren kennen. We hebben onlangs samen het collectief en label Noannas opgericht. Onder deze naam kunnen we samen dingen doen. We organiseren onder andere listen events en hebben een maandelijkse residentie bij Kiosk Radio. Mijn doel voor dit jaar is om te groeien met Noannaos en zelf muziek uit te brengen."

De aflevering en alle volgende gesprekken van Gene Zever zijn beschikbaar op je favoriete podcast-app en op BRUZZ.be.

Gene Zever

In de podcast Gene Zever gaan presentatoren Axel en Marvin op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ice , Gene Zever , gene zever , podcast , bruzz ice , ashley morgan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni