Movulango is gesetteld in Brussel: 'Het voelt een beetje als thuiskomen'

Noah Frooninckx Buelens
26/01/2024

Voor De Week Van De Belgische Muziek nodigen we een week lang, van 22 tot 26 januari, Belgische artiesten uit. Op de laatste dag van deze muzikale week verwelkomt Robbe Petitjean Moses Mosuse, aka Movulango, in onze radiostudio. Ze babbelen over Movulango’s tour met Soulwax, het muzieklabel DEEWEE en zijn muzikaal proces. “Van elke demo heb ik een versnelde versie, zo kan ik beter naar mezelf luisteren.”

“Ik ben niet muzikaal geschoold, dus m’n proces verloopt redelijk intuïtief”, zegt de Brusselse muzikant-producer. “Oorspronkelijk ben ik begonnen als producer, maar tijdens de lockdown ben ik op m’n eigen muzikale grenzen gebotst. Omwille van die blokkade ben ik beginnen experimenteren met een akoestische gitaar.”

Movulango is getekend bij DEEWEE, maar repeteert bij Volta (Anderlecht). Je zou denken dat de DIY-sfeer van Volta ver verwijderd ligt van een muzieklabel als DEEWEE. “In feite valt dat heel goed mee”, legt Movulango uit. “DEEWEE noemt zichzelf een professional amateur. Dus je zou kunnen zeggen dat ze op een manier ook heel dicht bij elkaar liggen.”

Bij DEEWEE heeft hij een heel arsenaal aan synthesizers ter beschikking. Toch maakt hij nog steeds nog heel wat muziek op z’n eigen computer thuis. “Het hangt er vooral vanaf waar ik ben”, zegt Moses. “Als ik bij DEEWEE ben, gebruik ik natuurlijk hun materiaal. Maar ik ben ook heel comfortabel met m’n eigen spullen. Ooit wil ik iets maken zonder computer.”

Ontdek de Week van de Brusselse Muziek bij BRUZZ Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni