10 maanden gevangenisstraf voor 'levensgevaarlijke achtervolging'

© Chris Verhaeghe
03/05/2021

De Brusselse correctionele rechtbank heeft maandag een gevangenisstraf van 10 maanden uitgesproken tegen een man die in augustus 2019 had geprobeerd te ontkomen aan de politie. Daarbij had de man er volgens de rechtbank een "levensgevaarlijke rijstijl" op nagehouden. Zelf kwam de man niet opdagen voor zijn proces.

Op 28 augustus 2019 had een inwoner van Charleroi aangifte gedaan van de diefstal van zijn nummerplaten. Toen de man na zijn bezoek aan het politiekantoor naar huis reed, zag hij een bestelwagen rijden met zijn gestolen nummerplaten. De man reed de bestelwagen achterna en verwittigde politie. Die vervoegde de achtervolging, die intussen al tot op de E19 had geleid.

Aan het tankstation in Ruisbroek maakte de bestuurder van de bestelwagen aanstalten om de snelweg te verlaten en te stoppen, maar plots gaf de bestuurder weer gas, om er met een rotvaart vandoor te gaan. Uiteindelijk kon de man pas na een achtervolging doorheen Brussel in Sint-Gillis opgepakt worden.

"Zijn rijgedrag was daarbij hallucinant en ronduit levensgevaarlijk", klonk het aan de zijde van het parket. "Spookrijden, te snel rijden, rode verkeerslichten negeren, voetgangers en fietsers in gevaar brengen, de politievoertuigen proberen rammen, alles passeerde de revue."

De bestuurder zelf kwam niet opdagen op de rechtbank en werd dan ook bij verstek veroordeeld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni