11 ton cannabis in beslag genomen op vroegmarkt: 2 verdachten onder arrestatiebevel

© Mabru

De twee verdachten die onder arrestatiebevel zijn geplaatst in verband met de inbeslagname, op maandag, van 11,5 ton cannabis op de ochtendmarkt van Brussel MABRU, zagen hun preventieve hechtenis vrijdagochtend met een maand verlengd door de raadszaal van Brussel, aldus het parket van Brussel.

In totaal zijn er zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden onder arrestatiebevelen geplaatst. Zij werden belast met de invoer van verdovende middelen in het kader van een vereniging.

De speciale eenheden van de federale politie kwamen maandagmorgen tussenbeide op de ochtendmarkt. Deze interventie volgt op verschillende onderzoekstaken van de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel onder leiding van een onderzoeksrechter in een dossier over drugshandel.

De politiediensten hebben een container met 11,5 ton cannabishars in handen gekregen, wat een marktwaarde van ongeveer 114 miljoen euro vertegenwoordigt.

Straattuiniers

De verdachten zijn geen ochtendmarkthandelaren, maar straattuiniers die een gekoelde opslagruimte huren om de goederen op te slaan die gekocht zijn van markthandelaren. Marktbeambten voegden eraan toe dat de in beslag genomen goederen zich aan boord van een vrachtwagen bevonden en niet in de marktinfrastructuur.

President Sevket Temiz en directeur Laurent Nys hebben in hun persbericht gewezen op "het belang van het economische instrument van de ochtendmarkt, die bijna 700 mensen tewerkstelt en 130 bedrijven herbergt. Het is duidelijk een schande om de reputatie van de site in verband te zien met dit delict dat op geen enkele manier verband houdt met onze activiteit".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?