14 migranten opgepakt bij politieactie Noordstation

De actie is gericht op mensen die illegaal op het grondgebied verblijven (archiefbeeld)
Updated: 20-12-2017 - 08:54

Woensdagavond tussen 20 en 22 uur hield de federale spoorwegpolitie een actie tegen illegale transitmigranten, in het Noordstation. Daarbij werden 14 mensen opgepakt, bevestigt de federale politie. 8 van hen werden overgebracht naar een gesloten centrum.

"De federale spoorwegpolitie voerde enkel actie in het Noordstation, niet in het Maximiliaanpark," benadrukt Sarah Frederickx van de federale politie. Ook de Dienst Vreemdelingenzaken heeft aan de actie deelgenomen.

"In totaal zijn er 14 mensen opgepakt. 13 mensen hadden geen geldige verblijfsvergunning en zijn doorverwezen naar de Dienst Vreemdelingenzaken. 8 van hen zijn ondertussen overgebracht naar een gesloten instelling. Daarbij was een minderjarige," zegt Frederickx aan BRUZZ.

Er is ook 1 persoon gerechtelijk aangehouden voor drugsbezit. De man van 22 had 5 gram cannabis op zak, die werden in beslag genomen. De man zal in de loop van januari verhoord worden door de politie.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in La Libre ging het om een "kleine federale politieactie om illegale transmigranten te controleren."

Het is maanden geleden dat er nog een politieactie tegen migranten is geweest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?