17 jaar cel voor broedermoord in Ukkel

© PhotoNews
| Sint-Gillis Gevangenis tralies gerenoveerde vleugel

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een man veroordeeld tot 17 jaar cel voor de doodslag op zijn broer. Het slachtoffer werd gedood na een ruzie over de erfenis van hun vader. De beklaagde heeft de feiten steeds ontkend, maar volgens de rechter spraken de bewijzen voor zich.

Yves De Bock, een 54-jarige ingenieur uit Ukkel, verdween op 25 maart 2014 toen hij naar een afspraak voor zijn werk vertrok. Het duurde tot 8 april voor zijn verdwijning kon worden opgelost. Spelende kinderen vonden toen het lichaam van de vijftiger in de bosjes vlakbij de Brusselse Ring ter hoogte van Lot (Beersel).

De speurders richtten hun vizier op de broer van de man. Uit het onderzoek bleek dat de beklaagde zijn broer had aangesproken omdat die laatste de erfenis van hun vader aan het verkwisten was. Bij die ruzie werd de vijftiger uit Ukkel gedood, waarna zijn lichaam werd gedumpt in de bosjes nabij de E19 in Lot.

Bloed in de wagen

De beklaagde hield heel het proces zijn onschuld vol, maar verschillende elementen wezen in zijn richting. Zo werd er bloed van zijn broer gevonden in zijn eigen wagen en werd ook het DNA van de beklaagde aangetroffen op de veiligheidsgordel van de bestuurder van datzelfde voertuig, waarmee het lichaam van Yves De Bock werd vervoerd.

Daarnaast wees het telefonie-onderzoek uit dat het gsm-signaal van de verdachte tweemaal 20 tot 30 minuten lang werd geregistreerd op de gsm-mast nabij de plaats waar Yves De Bock werd achtergelaten.

Volgens de rechtbank staat de schuld van de verdachte dan ook vast, net als het financiële motief. De beklaagde werd veroordeeld tot 17 jaar cel, maar aangezien de zaak voor de correctionele rechtbank werd behandeld en niet voor het hof van assisen, kan hij nog beroep aantekenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?