betoging taxi limousinechauffeurs uber poelaert auto's

| De rechtszaak heeft een impact op de inkomens van 2.000 mensen, zeggen de betogers

250 Uber-chauffeurs betogen op Poelaertplein

TG
© BRUZZ
14/01/2020

Op het Poelaertplein bij het Justitiepaleis zijn 250 bestuurders van verhuurwagens samengekomen. Zij rijden in opdracht van bedrijven als Uber. Ze maken zich zorgen om een beroepsprocedure die gaat over de legaliteit van Uber. Besluit de rechter dat Uber illegaal is, dan komen 2.000 jobs in het gedrang, zeggen ze.

De bestuurders van limousines of verhuurwagens met chauffeur zoals het officieel heet zijn bezorgd over de zaak in beroep. Een jaar geleden besliste een rechter nog dat Uber legaal is en wel degelijk de Brusselse regels respecteert. De sector van klassieke taxi's ging daartegen in beroep.

Dat beroep wordt de komende dagen behandeld. Als de legaliteit van Uber ter discussie wordt gesteld, heeft dat een impact op de job en dus het inkomen van de bestuurders. Op het Poelaertplein gaven ze de boodschap mee dat 2.000 mensen en hun gezinnen getroffen zouden kunnen worden.

250 mensen deden dat, volgens de politie. Ze parkeerden het Poelaertplein vol met hun voertuigenn maar hinderden het verkeer niet. Een delegatie van een tiental chauffeurs trok ook naar het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS).

Ze werden er ontvangen om te spreken over de lang aanslepende taxihervorming die duidelijkheid moet scheppen over het kader waarbinnen taxibedrijven en platformen zoals Uber moeten werken. De bestuurders vragen een duidelijk taxiplan.

betoging taxi limousinechauffeurs uber poelaert auto's

| Het Poealertplein staat vol huurvoertuigen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Justitie, Samenleving, Uber, taxi, taxihervorming, Rudi Vervoort, Poelaertplein, limousine

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni