Uberchauffeurs betogen dinsdagochtend aan Justitiepaleis

© Belga
| Uberchauffeurs protesteerden ook vorig jaar aan het Justitiepaleis

Dinsdagochtend worden ongeveer 400 Uberchauffeurs verwacht voor het Justitiepaleis. Zij zullen betogen tegen het beroep dat de taxifederatie aantekende tegen een uitspraak in het voordeel van Uber. "Wij protesteren in het belang van 2.000 families en bedrijven."

Een jaar geleden oordeelde de Brusselse ondernemingsrechtbank dat Uber legaal is. Tegen die beslissing ging de Belgische taxifederatie in beroep. De zaak wordt de komende dagen behandeld door het Hof van Beroep.

De Uberchauffeurs vrezen dat hun beroep opnieuw in gevaar komt en betogen daarom om 10 uur aan het Poelaertplein. "We hopen dat wij daar met 400 chauffeurs zullen staan", zegt Fernando Redondo van de Association Belge des Chauffeurs Limousine.

"Dit gaat niet alleen over Uber, maar ook over andere gelijkaardige platformen. Dit is in het belang van 2.000 families en bedrijven, want elke chauffeur is een bedrijf op zich", aldus Redondo. "We willen ook een Brussels taxiplan."

Na het protest voor het Justitiepaleis zal een kleine colonne van ongeveer vijftien wagens naar het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) rijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?