Hittegolf in Brussel droogte spelende hond dierenwelzijn Flageyplein waterfontein dorst hitte warm tropische temperaturen
© PhotoNews | Een hond geniet van de waterfonteintjes op het Flageyplein.

500 klachten over dierenwelzijn in vijf jaar

ADD
© BRUZZ
11/12/2019

In Brussel zijn in de periode 2015-2019 vijfhonderd klachten over dierenwelzijn behandeld. Dat zegt bevoegd minister Bernard Clerfayt (Défi) na een vraag van Victoria Austraet (DierAnimal).

Victoria Austraet haalde met de partij DierAnimal een zetel bij de afgelopen regionale verkiezingen in Brussel. Daarmee hoopt ze de aandacht rond dierenwelzijn, een materie die onder Leefmilieu Brussel valt, te verhogen.

Tijdens de Milieucommissie die woensdag plaatsvond, stelde Austraet een resem vragen aan bevoegd minister voor Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi). Uit de antwoorden blijkt onder meer dat Leefmilieu Brussel 499 klachten ontvankelijk heeft verklaard in de afgelopen vijf jaar. Dat getal zou wel eens kunnen oplopen indien het online-klachtenformulier wordt vereenvoudigd, vindt Austraet.

Op de dienst Dierenwelzijn werken momenteel drie inspecteur-dierenartsen. Een uitbreiding van het effectief binnen de dienst Dierenwelzijn staat niet in de plannen van de regering, laat Clerfayt nog weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Justitie, Dierenwelzijn, DierAnimal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie