| Verschillende bordelen in de Plantenstraat werden verzegeld.

Acht personen onder aanhoudingsbevel in onderzoek naar mensenhandel in Brussel

© Belga
29/09/2023
Updated: 29/09/2023 16.53u

In het onderzoek naar mensenhandel en uitbuiting van prostitutie in het Nigeriaanse en Ghanese prostitutiemilieu zijn acht van de 25 personen die woensdag werden opgepakt, door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. De acht verdachten zijn in verdenking gesteld voor mensenhandel met het oog op exploitatie van de prostitutie of andere vormen van seksuele uitbuiting, pooierschap en witwassen.

Volgens het parket worden drie jonge mannen ervan verdacht dat ze jonge Nigeriaanse meisjes, die vaak in een precaire en onwettige situatie verkeren en voornamelijk via Frankrijk of Italië in ons land terechtkwamen, in de vitrines van prostitutiebars in Brussel-Noord plaatsten. Daarnaast worden de huurders van de bordelen ervan verdacht een abnormaal economisch voordeel te hebben vergaard door vitrines aan excessieve huurprijzen onder te verhuren aan de meisjes die zich laten prostitueren.

De federale gerechtelijke politie viel woensdag binnen op 56 adressen, verspreid over de gerechtelijke arrondissementen van Brussel, Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Luik. Het ging daarbij zowel om de prostitutiebars in de Brusselse Noordwijk als om de verblijfsadressen van de verdachten. Op twee adressen kon, mede door de inzet van een cash-hond van de directie hondensteun van de federale politie, respectievelijk 15.000 en 6.500 euro worden aangetroffen.

"De acht verdachten werden woensdag reeds onder aanhoudingsbevel geplaatst", voegt het Brusselse parket nog toe. "Vier van hen verschenen vandaag voor de raadkamer, die hun voorlopige hechtenis met een maand verlengde. De vier anderen moeten volgende week voor de raadkamer verschijnen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni