De mensen achter La Boum in het Ter Kamerenbos

| De mensen achter La Boum in het Ter Kamerenbos.

Advocaat 'La Boum 1': 'Cliënten zijn niet aansprakelijk voor Boum 1 en Boum 2'

© Belga
30/04/2021

Alexis Ewbank, advocaat van de groep achter de bijeenkomst in het Ter Kamerenbos van 1 april, heeft aan de vooravond van het evenement ‘La Boum 2’ verdedigd dat zijn cliënten juridisch niet aansprakelijk zijn voor de incidenten die zich op 1 april hebben voorgedaan, en nog minder voor de incidenten die zaterdagavond zouden kunnen plaatsvinden.

Naar aanleiding van een dagvaarding van de politie zijn drie van de vier leden van de groep achter ‘La Boum’ afgelopen vrijdag individueel verhoord in het kader van een onderzoek door het parket.

"Het was een 1 aprilgrap, een surrealistische manier om gebruik te maken van de Belgische vrijheid van meningsuiting, een artistieke vorm van communicatie," zei Ewbank. "Er is geen sprake van een organisatie. Enkele dagen voor het evenement zou plaatsvinden, werd het Facebook-evenement zelfs uitgesteld tot 1 april 2022. Dat zegt alles!"

De initiatiefnemers van ‘La Boum’ willen elke verwarring wegnemen die nog zou kunnen bestaan tussen hun 1 april-grap en het zaterdag door het collectief L'Abîme georganiseerde evenement ‘La Boum 2’. "Anderen met andere bedoelingen hebben zich de communicatie-elementen, het concept, het logo en de naam toegeëigend om ze voor andere, met name politieke, doeleinden te gebruiken,” vervolgt de advocaat.

"Het feit dat het ‘La Boum 2’ wordt genoemd, werkt opzettelijk verwarring in de hand. De boodschap is niet meer op de humoristische toon van mijn cliënten. Het gaat van surrealisme naar realisme."

De groep ‘La Boum’ is vooralsnog niet van plan het collectief Abîme te vervolgen wegens de overname van de naam en het logo.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni