Advocaat metroduwer: 'Hij was zelf geshockeerd toen hij hoorde wat er gebeurd is'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 19 januari 2022
Updated: 19-01-2022 - 14:50

De Fransman die afgelopen vrijdag een vrouw op de sporen van het metrostation Rogier zou hebben gegooid, is vanmorgen voor de raadkamer verschenen. Volgens zijn advocaat beseft de man niet wat hij heeft aangericht.

De feiten vonden afgelopen vrijdag rond 19.45 uur plaats in het metrostation Rogier. P. duwde daar, voor het oog van de bewakingscamera's een vrouw op de metrosporen, net toen een metrostel het station binnenreed. De metrobestuurder kon op het nippertje een noodstop uitvoeren en een aanrijding voorkomen. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar een schouderbreuk werd vastgesteld.

De dader had het meteen na de feiten op een lopen gezet. Getuigen probeerden hem nog tegen te houden maar de man vluchtte weg over de metrosporen. Zijn signalement werd echter snel verspreid en korte tijd later kon hij in het metrostation De Brouckère al opgepakt worden.

De man, 23-jarige Fransman, Benjamin P., bleek geen enkele band te hebben met zijn slachtoffer en werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging tot doodslag. Die onderzoeksrechter stelde ook een psychiatrisch deskundige aan die de man moet onderzoeken.

Geen vrijlating gevraagd

Meester Kasongo Mukendi heeft mede daarom niet om de vrijlating van zijn cliënt gevraagd: "Dat is op dit moment niet aan de orde. We wachten de resultaten af van een aantal onderzoeksdaden die door de onderzoeksrechter zijn bevolen."

Over de beweegredenen van zijn cliënt kan de advocaat voorlopig weinig kwijt, omwille van het geheim van het onderzoek, maar ook omdat P. het zelf niet lijkt te weten. "Hij was geshockeerd toen hem werd verteld wat er gebeurd was. Hij wordt nu onderzocht door een psychiater."

De Brusselse raadkamer heeft intussen de aanhouding bevestigd van P., meldt het Brusselse parket. Door de beslissing van de raadkamer blijft de verdachte nog minstens een maand in de cel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?