| Themabeeld

Advocaat: 'Zakaria Jaffal heeft terroristen nooit enige steun verleend'

© Belga
09/05/2022

Zakaria Jaffal heeft nooit enige steun verleend aan zijn vriend Ahmed Dahmani, of aan Salah Abdeslam, niet in daden en ook niet moreel. Dat heeft zijn advocaat maandag gepleit voor de Brusselse correctionele rechtbank. Jaffal staat er met dertien andere personen terecht voor hun aandeel in de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs.

De advocaat vroeg de vrijspraak voor zijn cliënt, minstens op grond van twijfel. Niets in het dossier wijst er volgens de advocaat immers op dat Jaffal de terreurcel achter de aanslagen op welke manier dan ook heeft geholpen.

"Het federaal parket verwijt mijn cliënt dat hij Ahmed Dahmani (één van de logistiek verantwoordelijken voor de aanslagen, red.) zou geholpen hebben, toen die kort voor de aanslagen een vliegticket naar Turkije boekte," zei de advocaat. "Maar waaruit heeft die hulp precies bestaan? Ze hebben gewoon die dag samen doorgebracht en Dahmani heeft hem gevraagd mee te gaan naar het reisbureau. Jaffal heeft daar zitten wachten terwijl Dahmani zijn ticket boekte."

"Het enige dat argwaan had kunnen opwekken, is dat Dahmani vanuit Schiphol vertrok en niet vanuit Brussel," ging de advocaat verder. "Maar Dahmani zou dat ticket sowieso gekocht hebben, hij wist dat hij op de loop moest gaan. Van enige hulp daarbij is geen sprake geweest."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni