Agenten in beroep tegen uitspraak in zaak Ouassim en Sabrina

JP
© BRUZZ
05/12/2023

De politieagenten die dinsdag veroordeeld werden voor hun betrokkenheid bij de fatale achtervolging waarbij de Brusselse twintigers Ouassim Toumi en Sabrina El Bakkali omkwamen, gaan in beroep. Hun advocaat, Sven Mary, is het niet eens met het vonnis van de politierechter en trekt naar de correctionele rechtbank.

Het beroep volgt op de uitspraak van de politierechter dinsdag, die de agenten veroordeelde en daarbij celstraffen vroeg tot tien maanden. Volgens de rechter is het gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid door de agenten aangetoond. De agenten zouden verschillende inschattingsfouten hebben gemaakt bij hun achtervolging.

De politiemensen zelf waren niet aanwezig bij de uitspraak, ondanks het verzoek van de rechter om erbij te zijn. Advocaat Sven Mary, die twee van de drie agenten verdedigt, laat aan BRUZZ weten dat hij woensdag in beroep zal gaan.

Verschillende rechtszaken

De advocaat bevindt zich overigens in een bijzondere positie: hij verdedigt zowel de familie van overleden jongeren als politieagenten in verschillende rechtszaken rond dodelijke achtervolgingen.

De zaak van Mehdi Bouda komt in het voorjaar van 2024 voor de Raadkamer, Mary verdedigt daarbij zijn nabestaanden. De zaak van Adil Charot komt op 9 januari voor de Raadkamer, daar verdedigt Mary, net als bij de zaak van Ouassim Toumi en Sabrina El Kakkali, de politieagenten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni