Automobilist blijft aangehouden in onderzoek naar dodelijke aanrijding met step

© Chris Verhaeghe
26/09/2023

De bestuurder die half september betrokken was bij een dodelijk ongeval met een vrouw op step blijft voorlopig in de cel. De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding van de verdachte, die het slachtoffer mogelijk met opzet zou hebben aangereden, verlengd. De man wordt verdacht van doodslag.

Het 24-jarige slachtoffer werd in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 september aangereden toen ze met de step aan het rijden was op de Renbaanlaan in Elsene. De automobilist pleegde vluchtmisdrijf, maar kon kort nadien worden opgepakt. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De vrouw op de step werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze overleed aan haar verwondingen.

De bestuurder werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die de man op vraag van het parket in verdenking stelde van doodslag. “We onderzoeken inderdaad of er een intentie tot doden was,” zei parketwoordvoerster Sarah Durant daarover. “Bij een ongeval gaat het in principe om feiten van ‘onopzettelijke doodslag’, maar in dit dossier zitten er elementen die ervoor gezorgd hebben dat het parket een onderzoek heeft geopend naar doodslag.”

Of de bestuurder het slachtoffer al dan niet opzettelijk van de baan reed en zo moedwillig haar dood veroorzaakte, wordt momenteel volop onderzocht. Intussen verscheen de verdachte voor de raadkamer, die besliste om zijn aanhouding te bevestigen. De man blijft dus nog minstens een maand in de cel, al kan hij nog beroep aantekenen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni