© DKLVO | De vrouw werd ter hoogte van de Renbaanlaan aangereden door een dronken automobilist.

Bestuurder aangehouden voor doodslag na aanrijding met vrouw op step in Elsene

© Chris Verhaeghe - BRUZZ
18/09/2023
Updated: 18/09/2023 14.44u

De bestuurder die vrijdagnacht in Elsene de 24-jarige Romane doodreed terwijl ze op een step aan het rijden was, is aangehouden op verdenking van doodslag.

“We onderzoeken inderdaad of er een intentie tot doden was”, zegt parketwoordvoerster Sarah Durant. “Bij een ongeval gaat het in principe om feiten van ‘onopzettelijke doodslag’, maar in dit dossier zitten er elementen die er voor gezorgd hebben dat het parket een onderzoek heeft geopend naar doodslag en dat de man voor die kwalificatie werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Als de kwalificatie van doodslag overeind blijft tijdens het onderzoek, wil dat ook zeggen dat de bestuurder zich niet voor de politierechtbank zal moeten verantwoorden, maar voor het hof van assisen.

Op welke elementen het parket zich baseert om uit te gaan van een eventuele intentie tot doden, kan Durant niet kwijt.

Het slachtoffer, Romane, een 24-jarige rechtenstudente, had de nacht van vrijdag op zaterdag met vrienden afgesproken aan het Flageyplein in Elsene. Ze vertrok rond 2.30 uur op een step naar huis en reed op de Renbaanlaan toen ze frontaal werd aangereden door een wagen. De vrouw werd zwaargewond overgebracht naar het Sint-Pieters ziekenhuis. Ze kreeg een hartstilstand en werd geöpereerd, maar bezweek uiteindelijk aan haar verwondingen.

De bestuurder pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf, maar kon kort nadien worden opgepakt door de politie. De man bleek op het moment van zijn arrestatie onder invloed van alcohol te zijn. De 35-jarige automobilist werd na verhoor door het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter, met het oog op zijn aanhouding.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie