Bendeleden Fuel gang vragen op proces de vrijspraak

Correctionele rechtbank van Brussel Correctionele rechtbank van Brussel
© PhotoNews
| Correctionele rechtbank van Brussel.
© PhotoNews
| Correctionele rechtbank van Brussel.

Verschillende beklaagden op het proces van de 'Fuel gang', de stadsbende uit Sint-Gillis die betrokken was bij de prostitutie van minderjarigen in 2019 en 2020, hebben vrijdag de vrijspraak gevraagd. Voor de correctionele rechtbank in Brussel voerden ze aan dat ze niet wisten dat de slachtoffers jonger dan achttien jaar waren. Ook beweerden ze dat ze geen geweld hebben gebruikt of hen niet hebben bedreigd.

De dertien beklaagden moeten zich verantwoorden voor mensenhandel, uitbuiting van andermans ontucht en opsluiting met de verzwarende omstandigheid dat de slachtoffers minderjarig waren. Het openbaar ministerie vroeg een celstraf van vijf jaar voor Younes Z., die beschouwd wordt als de bendeleider. Voor de andere beklaagden eiste het straffen tussen achttien maanden en vier jaar cel, gedeeltelijk of volledig met uitstel.

Het onderzoek ging in januari 2020 van start in Brussel, nadat een minderjarig meisje van zestien jaar verdwenen was in Frankrijk. Getuigenissen en andere elementen wezen uit dat het meisje in Belgiƫ bleek te zijn, waar ze gedwongen werd om zich te prostitueren.

Via prostitutiewebsite Quartier-Rouge

De vriend van het meisje had haar verkocht voor 2.000 euro aan de bende. Ze waren samen aangekomen in Brussel in november 2019. De bende was toen al goed gekend voor feiten van diefstal en drugs dealen.

In de nacht van 4 op 5 januari 2020 vond de politie het meisje terug in de kelder van een huis in Ukkel. Verschillende leden van de 'Fuel gang' werden toen opgepakt. Ze werden ervan verdacht om niet alleen het Franse meisje, maar ook twee andere minderjarigen via prostitutiewebsite Quartier-Rouge uitgebuit te hebben.

Het proces gaat voort op 24 maart.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?