Bestuurder ongeval Schaarbeek geïdentificeerd: mogelijk geen vluchtmisdrijf

Updated: 01-08-2019 - 12:05

De man die zaterdag een 17-jarig slachtoffer liet liggen in zijn auto, nadat hij over de kop was gegaan op de Helmetsesteenweg in Schaarbeek, is geïdenticifeerd en zal verhoord worden. Dat laat het parket weten. Er is mogelijk geen sprake van vluchtmisdrijf, omdat de bestuurder onmiddellijk naar het ziekenhuis is getrokken.

Zaterdagavond ging een auto over de kop in de Helmetsesteenweg in Schaarbeek. Twee mensen raakten gewond maar een van hen, de bestuurder, kon ontkomen en liep weg. Hij liet een 17-jarig meisje achter in de auto. "De bestuurder zou meteen naar het ziekenhuis zijn getrokken voor verzorging," zegt het parket. "Mogelijk is er wettelijk gezien geen sprake van vluchtmisdrijf."

Het parket laat nu weten dat de bestuurder is geïdentificeerd en dat de man in de loop van de week verhoord zal worden. Hij raakte zelf ook lichtgewond. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Het tweede slachtoffer is niet in levensgevaar.

Er is voorlopig nog niets bekend gemaakt over de precieze identiteit van de man, die met een wagen met Franse nummerplaat reed. Het ongeluk is wellicht te wijten aan overdreven snelheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?