Slachtoffer verkeersongeval met vluchtmisdrijf is 17-jarig meisje

© Heleen Debeuckelaere
| Ongeval op Helmetsesteenweg
Updated: 29-07-2019 - 12:40

Het slachtoffer van het vluchtmisdrijf afgelopen zaterdag in Schaarbeek is een jonge vrouw van 17 jaar oud. Zij verkeert intussen buiten levensgevaar. De bestuurder is nog niet opgespoord. De gemeente Schaarbeek wil het aantal verkeerscontroles wel opdrijven.

De vrouw raakte zaterdagavond ernstig gewond toen de chauffeur van de auto waarin ze zat door overdreven snelheid de controle over het stuur verloor. Dat gebeurde op de tramrails net voor het kruispunt van de Helmetsesteenweg met de Waelhemstraat in Schaarbeek. De auto sloeg daarbij overkop.

De politiezone Brussel-Noord laat intussen aan BRUZZ weten dat het om een meisje van 17 jaar oud gaat en zij niet meer in levensgevaar verkeert. Ze verblijft wel nog altijd in het ziekenhuis.

Vluchtmisdrijf

De bestuurder van de wagen sloeg op de vlucht na het ongeval. De nummerplaat is wel geïdentificeerd, maar de politiezone wil nog geen details vrijgeven over de identiteit van de bestuurder. "Het onderzoek zit nog in een te vroeg stadium", zegt commissaris Roger De Beule van de zone Brussel-Noord. "We hebben de bestuurder nog niet opgespoord."

Het gaat om een wagen met Franse nummerplaat. Meer wil het parket van Brussel voorlopig niet kwijt.

Het ongeval is al het tweede in korte tijd op de Helmetsesteenweg, opnieuw met vluchtmisdrijf en opnieuw met een minderjarig slachtoffer. In juni raakte een meisje van 14 jaar nog levensgevaarlijk gewond na een aanrijding op dezelfde hoek.

Superflitspaal

Volgens burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) is het aantal zware verkeersongevallen in Schaarbeek niet toegenomen ten opzichte van vroeger, maar is er meer media-aandacht gekomen. Dat zei hij maandag in de krant La DH. De politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Sint-Joost en Evere) zal nu investeren in een eigen lidar, een verplaatsbare superflitspaal.

Momenteel heeft elke Brusselse poiltiezone één lidar, terwijl er tot zeer recent maar twee voor het hele gewest waren. In Schaarbeek willen ze meer controles, verklaarde Clerfayt, dus heeft de politiezone nu een eigen exemplaar gekocht.

Na het vorige ongeval op de Helmetsesteenweg werd ook al aangekondigd dat de wegmarkeringen op het kruispunt zouden worden aangepast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?