Herdenkingsplechtigheid in metrostatrion Maalbeek op 22 maart 2021, precies 5 jaar na de aanslagen van 22 maart 2016

| Herdenkingsplechtigheid in metrostatrion Maalbeek op 22 maart 2021, precies 5 jaar na de aanslagen van 22 maart 2016;

Bijna 1.000 burgerlijke partijen voor proces aanslagen 22 maart

© BRUZZ
08/02/2022

Voor het assisenproces van de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek hebben zich al 960 burgerlijke partijen gemeld. "Ongeveer 960, want het cijfer verandert elke dag", zegt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket, dinsdag in De Morgen. "Dat is geen verrassing, al zijn het er wel meer dan we hadden ingeschat."

Het proces tegen tien beschuldigden zal vanaf oktober plaatsvinden op de Justitia-site, in de voormalige NAVO-gebouwen in Haren. Daar kunnen zowat zevenhonderd personen het proces bijwonen. Volgens het parket moet dat kunnen, op voorwaarde dat niet iedereen op hetzelfde moment komt.

De vraag is of het ook geen organisatorische problemen oplevert als elke burgerlijke partij aan bod wil komen. Als een expert wordt gehoord, kan in principe elke burgerlijke partij die ondervragen. "Iedereen zal zijn vragen proces-economisch moeten stellen, zonder afbreuk te doen aan de rechten van verdediging en het recht op de waarheid", zegt advocaat Anthony Mallego. "Ik verdedig acht burgerlijke partijen, dus ik zal mijn pleidooi en mijn vragen bundelen voor deze acht."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni