Bijna 10.000 cannabisplanten in beslag genomen bij zes plantages

Cannabisplantage
© Politie zone Brussel Noord
| Bijna 10.000 cannabisplanten in beslag genomen bij zes plantages
© Politie zone Brussel Noord
| Bijna 10.000 cannabisplanten in beslag genomen bij zes plantages

Bij een reeks huiszoekingen ook heeft de lokale politie van Brussel Noord (Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node) drie cannabisplantages ontmanteld. Daarbij werden meer dan 3.500 cannabisplanten in beslag genomen. De politieactie is een uitloper van een eerder onderzoek begin dit jaar, waarbij ook drie plantages werden ontdekt.

In januari van dit jaar nam de politie al 6.300 cannabisplanten in beslag, samen met 142 kg marihuana. Dat gebeurden bij huiszoekingen waar toen drie cannabisplantages werden ontmanteld. De speurders van de recherche bleef intussen verder spitten op het dossier en bracht verschillende verdachten in kaart.

"Op vrijdag 23 april heeft de onderzoeksrechter van Brussel drie huiszoekingsbevelen uitgevaardigd die, onder coördinatie van de politiezone Brussel Noord, werden uitgevoerd", meldt de politie vandaag. "Op donderdag 6 mei werden vier nieuwe huiszoekingsbevelen uitgevoerd. Bij deze huiszoekingen werden onder meer ongeveer 60.050 euro, een voertuig Audi A6 en nog eens 3 kg marihuana in beslag genomen."

23 personen opgepakt

"Er werden ook drie cannabisplantages ontdekt. Het gaat om twee plantages in Antwerpen, waarbij 1.200 planten en 950 planten werden aangetroffen. De derde plantage bevond zich in Schaarbeek en daar werden 1.400 planten gekweekt. Dat betekent een totaal van 3.550 bijkomende cannabisplanten."

Bij de huiszoekingen van 23 april en 6 mei werden in totaal zeven verdachten opgepakt. "Vijf van hen werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter van Brussel", meldt de politie nog. "Twee verdachten werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst, de anderen werden vrijgelaten. De twee overblijvende verdachten werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken."

Met de recente politieactie werden er sinds januari 2021 zes plantages ontdekt, 9.850 planten en 144 kg marihuana in beslag genomen, alsook 106.350 euro en 3 voertuigen. In totaal werden er 23 personen opgepakt, waarvan er elf ter beschikking werden gesteld van de onderzoeksrechter en negen ter beschikking werden gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?