Restanten cannabisplantage gedumpt in Anderlecht

© Chris Verhaeghe
| Er werden onder meer ventilatoren aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig zijn van een cannabisplantage.

Op een terrein aan de Lenniksebaan in Anderlecht, dat onder meer gebruikt wordt door Brussel Mobiliteit, zijn restanten van een cannabisplantage aangetroffen. Vermoedelijk zijn ze daar gedumpt door de cannabiskwekers. De lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) bevestigt de vondst en heeft een onderzoek ingesteld.

Volgens Het Nieuwsblad werd zowel maandag als dinsdag en woensdag op het terrein illegaal een hoop vuilnis gestort. Tussen de vuilniszakken werden spullen gevonden die erop wijzen dat het afval afkomstig is van een cannabisplantage. Volgens de krant gaat het onder meer om resten van cannabisplanten gevonden, zakken aarde, en afzuiginstallaties.

"Het klopt dat er onder meer ventilatoren en ander bezwarend materiaal werden aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig zijn van een cannabisplantage", zegt politiewoordvoerster Sarah Frederickx. "Het terrein werd verzegeld en de gemeente werd gevraagd om de spullen op te halen met het oog op vernietiging. Het onderzoek loopt."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?