Brusselaar riskeert drie jaar cel voor verkrachting Finse vrouw

© PhotoNews

Het parket Halle-Vilvoorde heeft donderdag een gevangenisstraf van 3 jaar gevorderd tegen een Brusselse man die in 2017 een Finse vrouw zou verkracht hebben in een hotel vlakbij de luchthaven Brussels Airport. De verdachte kwam donderdag niet opdagen voor zijn proces en dreigt dan ook bij verstek veroordeeld te worden. Het vonnis valt op 29 oktober.

De vrouw had de Brusselaar leren kennen via een chatbox op het internet, waar hij zich onder de naam Joey voordeed als een blitse zakenman die carrière maakte in de autohandel. Na enkele weken chatten besloot de vrouw naar België te komen om de man beter te leren kennen. Joey liet de vrouw met een taxi naar een hotel vlakbij de luchthaven brengen, waar ze op de kamer eerst iets dronken en vervolgens seksuele betrekkingen hadden.

Nadien veranderde de sfeer plots radicaal. Volgens de vrouw eiste Joey dat ze naakt voor hem zou poseren, en werd hij kwaad toen ze dat weigerde, waarna hij haar verkrachtte. De vrouw trok meteen na de feiten naar de politie.

Valse identiteit

Die stelde al snel vast dat Joey eigenlijk een valse naam was en dat het ging om een man die op het internet een vals account had aangemaakt om indruk te maken op buitenlandse vrouwen en hen te verleiden. De man, J.T., bekende dat hij zo ook de Finse vrouw had om de tuin geleid maar betwistte dat hij haar verkracht had. Volgens hem had hij de vrouw betaald om seks te hebben.

Het parket hechtte weinig geloof aan die versie, onder meer omdat een test met de leugendetector uitwees dat J.T. loog, en eiste donderdag een celstraf van 3 jaar tegen de man.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?