Brussels parket vervolgt acht verdachten voor miljoenenfraude met Europese subsidies

Het Brussels parket gaat acht verdachten vervolgen van een bedrijf in Brussel dat fraude zou gepleegd hebben met 15 miljoen euro aan Europese subsidies. Het gaat om een Agropromotion, een bedrijf dat promotie maakte voor onder meer kaas, melk en andere landbouwproducten. Dat schrijft de krant De Tijd en wordt bevestigd door het parket van Brussel.

Het bedrijf Agropromotion werd in 2007 opgericht en heeft een kantoor in de Europese wijk in Brussel. Het was hun Europese kazencampagne EU Cheese Please! die vragen opriep. De helft van het campagnegeld moest van subsidies van de Europese commissie komen en heel wat geld werd naar een persoonlijke bankrekening versluisd.

"Ik kan bevestigen dat een dossier werd geopend bij het Brussels parket, wegens feiten van valsheid in geschrifte, witwassen, passieve en actieve omkoping en criminele organisatie, en dit lastens acht verdachten", meldt Williemien Baert, woordvoerster van het Brussel parket.

De Tijd schrijft nog dat het directoraat-generaal voor Landbouw van de Europese Commissie in totaal 7,7 miljoen euro aan Europese subsidies onterecht heeft uitgekeerd. Nog 7,3 miljoen euro aan subsidies is tegengehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?