Brussels parket vervolgt door personeelstekort niet langer alle strafbare feiten

© Belga
21/04/2023

Het parket van Brussel heeft naar de verschillende Brusselse korpschefs een schrijven verstuurd met het oog op 'crisismaatregelen' wegens een gebrek aan magistraten. Dat schrijft La Libre Belgique vrijdag.

"Het aantal magistraten bij het parket van Brussel is aanzienlijk afgenomen en, ondanks ons verzoek om extra personeel, lijkt deze situatie dit jaar niet te zullen veranderen. Tezelfdertijd neemt het aantal aandachtsgebieden nog toe", luidt het in het schrijven dat de krant kon inkijken.

Het parket kan hierdoor zijn juridische taken niet meer volledig uitvoeren verklaarde procureur des Konings van Brussel Tim De Wolf. "Er moeten stevige keuzes worden gemaakt om de behandeling en de kwaliteit van prioritaire zaken te waarborgen en een aanvaardbare werklast te respecteren. In deze omstandigheden zijn crisismaatregelen noodzakelijk."

Het kabinet van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) liet aan de krant weten op de hoogte te zijn van de situatie en een herziening gevraagd te hebben van het aanwervingsplan om het parket van Brussel toe te laten over de nodige magistraten te beschikken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni