Brussels procureur-generaal dient klacht in bij Comité P tegen politie Brussel Hoofdstad

© Regie der Gebouwen
| De lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene laat weten dat ze weet heeft van het onderzoek van het Comité P, maar er verder geen commentaar over geeft.

De Brusselse procureur-generaal heeft bij het Comité P klacht ingediend tegen de lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene. Aanleiding voor die klacht is de algemene personeelsvergadering van het Veiligheidskorps op 26 oktober. De procureur-generaal had toen agenten van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene opgevorderd om het afwezige Veiligheidskorps te vervangen, maar die opgevorderde versterking kwam niet opdagen.

Op donderdag 26 oktober organiseerden de vakbonden van het Veiligheidskorps een personeelsvergadering, naar aanleiding van de oprichting van de nieuwe directie 'beveiliging' (DAB) binnen de federale politie en de overheveling van de leden van het Veiligheidskorps naar die nieuwe directie.

De leden van het veiligheidskorps kregen op die vergadering meer uitleg van hun vakbondsafgevaardigden.

'Politie legt vordering naast zich neer'

Om de afwezigheid van het Veiligheidskorps in het Brusselse justitiepaleis op te vangen had procureur-generaal Johan Delmulle de lokale en federale politie opgevorderd. Maar op donderdag 26 oktober werd er uiteindelijk geen enkele gedetineerde overgebracht naar het justitiepaleis.

Procureur-generaal Delmulle diende daarop klacht in bij het Comité P tegen de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene, "aangezien men daar de vordering gewoon naast zich heeft neergelegd", aldus het parket-generaal.

De lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene laat weten dat ze weet heeft van het onderzoek van het Comité P, maar er verder geen commentaar over geeft.

Intussen heeft procureur-generaal Delmulle niet opnieuw de politie opgevorderd voor de aangekondigde staking van het Veiligheidskorps, nu woensdag. "Wij zullen omgaan met de situatie zoals ze zich aandient en daarbinnen zo goed mogelijk ons werk doen", klinkt het bij het Brusselse parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?