© PhotoNews

Brusselse bokser die werd gezocht voor ontvoering en moordpoging uitgeleverd

© Belga
16/09/2022

Brussels beroepsbokser Nabil Messaoudi (23), die door het Brusselse gerecht gezocht werd voor ontvoering en moordpoging, zit in de cel. De jongeman is opgepakt op Heathrow en uitgeleverd aan België. Donderdag is hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die heeft hem onder aanhoudingsbevel geplaatst. Messaoudi werd gezocht omdat hij samen met een andere man, Yassine B.S.L. en diens zus, een 28-jarige man zou hebben ontvoerd en mishandeld.

Over de aanleiding of het motief voor de feiten lopen de versies uiteen. Zo zou de zus van Yassine B.S.L. beweerd hebben dat ze door het slachtoffer werd afgeperst met intieme video's, terwijl Yassine B.S.L. zou voorgehouden hebben dat zijn zus beweerd had dat ze door het slachtoffer was verkracht.

In ieder geval zou het drietal, Yassine B.S.L., diens zus, en Nabil Messaoudi, het slachtoffer op 31 mei zijn gaan opzoeken in het Brusselse en gedwongen hebben in een wagen, een donkergrijze Mercedes A-klasse met Poolse nummerplaat, te stappen. Ze zouden hem vervolgens zwaar mishandeld hebben, waarbij onder meer slagen zouden zijn uitgedeeld met de kolf van een vuurwapen, en hem zieltogend hebben achtergelaten in Vilvoorde.

Een dag later, op 1 juni, kon Yassine B.S.L.'s zus al ingerekend worden en onder aanhoudingsbevel worden geplaatst. Voor haar broer werd nog diezelfde dag een opsporingsbericht verspreid, maar korte tijd nadien bood B.S.L. zich zelf aan bij de politie Hij werd op 3 juni door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Beide zijn intussen door de raadkamer onder elektronisch toezicht geplaatst.

Op 8 juni volgde dan een opsporingsbericht voor Nabil Messaoudi. Het vermoeden bestond dat de jongeman naar het Verenigd Koninkrijk was gevlucht, waar hij woont en traint. Op 2 september kon de jongeman dan opgepakt worden in Heathrow, waarna hij op 14 september is uitgeleverd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie