Brusselse federale gerechtelijke politie verhindert tigerkidnapping

© federale politie
| themabeeld

De Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft afgelopen vrijdag en zaterdag vier personen opgepakt die van plan geweest zouden zijn een tigerkidnapping uit te voeren. Het slachtoffer dat ze op het oog hadden was de eigenares van een juwelierszaak in Waals-Brabant. Van de vier verdachten werd er één door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

Bij een tigerkidnapping wordt familie van een werknemer of ondernemer ontvoerd of gegijzeld, om die persoon onder druk te zetten om waardevolle zaken (bijvoorbeeld juwelen van een juwelierszaak) te geven aan de ontvoerders.

De sectie groot-banditisme van de Brusselse FGP was de bende enige tijd geleden op het spoor gekomen en kon ze met behulp van bijzondere opsporingsmethodes en inzet van de speciale eenheden volledig in kaart brengen. Vrijdag vielen de speciale eenheden van de federale politie dan binnen in een woning in Sint-Jans-Molenbeek, en arresteerden twee verdachten.

Zaterdagochtend, bij het krieken van de dag, werden nog zes bijkomende huiszoekingen uitgevoerd in Brussel en Charleroi, waarbij nog drie personen van hun vrijheid beroofd werden. Tijdens de huiszoekingen werden vermommingsmateriaal, latexmaskers, communicatiemiddelen en wapens aangetroffen.

Vier verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die één persoon onder aanhoudingsbevel plaatste. De anderen worden op dit moment niet in verdenking gesteld.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?