Brusselse politie vindt tien vermoedelijk gestolen fietsen terug in garagebox

© Zoolette des Bois
| Fietsdiefstal doet veel mensen afzien van fietsen in de stad

De lokale politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft afgelopen maandag 2 mei tien vermoedelijk gestolen fietsen teruggevonden in een garagebox in Laken. Eén eigenaar kon al met zijn fiets herenigd worden, via de Facebookpagina "Page Veloflic Polbru" worden de overige negen eigenaars nog gezocht. Dat meldt de politie donderdag.

Het was een fietser uit Brugge wiens tweewieler gestolen was, die via een trackingsysteem zijn fiets wist te lokaliseren naar een garagebox in Laken. Het slachtoffer bracht de politie op de hoogte van de locatie. Toen de inspecteurs de garagebox openden, troffen ze er tien fietsen aan waarvan de serienummers grotendeels onleesbaar waren gemaakt.

De fietsen, deels gedemonteerd, waren allemaal verpakt en stonden duidelijk klaar om verscheept te worden naar het buitenland. De eigenaar van de garagebox werd geïdentificeerd en ook verhoord. Na verhoor werd hij opnieuw vrijgelaten. De fietsen werden in beslag genomen. Het Brugse slachtoffer kon zijn fiets wel al recupereren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?