Fietsdiefstal doet veel mensen afzien van fietsen in de stad

Brusselse politie vindt tien vermoedelijk gestolen fietsen terug in garagebox

© Belga
05/05/2022

De lokale politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft afgelopen maandag 2 mei tien vermoedelijk gestolen fietsen teruggevonden in een garagebox in Laken. Eén eigenaar kon al met zijn fiets herenigd worden, via de Facebookpagina "Page Veloflic Polbru" worden de overige negen eigenaars nog gezocht. Dat meldt de politie donderdag.

Het was een fietser uit Brugge wiens tweewieler gestolen was, die via een trackingsysteem zijn fiets wist te lokaliseren naar een garagebox in Laken. Het slachtoffer bracht de politie op de hoogte van de locatie. Toen de inspecteurs de garagebox openden, troffen ze er tien fietsen aan waarvan de serienummers grotendeels onleesbaar waren gemaakt.

De fietsen, deels gedemonteerd, waren allemaal verpakt en stonden duidelijk klaar om verscheept te worden naar het buitenland. De eigenaar van de garagebox werd geïdentificeerd en ook verhoord. Na verhoor werd hij opnieuw vrijgelaten. De fietsen werden in beslag genomen. Het Brugse slachtoffer kon zijn fiets wel al recupereren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni