Brusselse verdachte van gewelddadige home invasion bij 90-jarige vrouw blijft in de cel

© Bart Dewaele

De verdachte van een gewelddadige home invasion in Grimbergen, waarbij een 90-jarige vrouw werd gewurgd en aangerand, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde. De 34-jarige man uit Brussel werd vorige week vrijdag opgepakt werd. Hij had de sleutels van het slachtoffer op zak en bekende haar bankkaart te hebben gebruikt, maar beweert dat hij de home invasion niet pleegde.

De home invasion vond op 22 juni rond 16.30 uur plaats. De bejaarde vrouw was boodschappen gaan doen, maar terwijl ze terugkeerde naar haar woning aan de Romeinsesteenweg, werd ze gevolgd door een onbekende man. Toen ze aan haar woonst was, zou die haar overmeesterd, in elkaar geslagen en vastgebonden hebben. De dader zou de bejaarde vervolgens gewurgd hebben tot ze het bewustzijn verloor en zou haar vervolgens ook aangerand hebben, om er ten slotte vandoor te gaan met de gsm, de portefeuille en de sleutels van het slachtoffer.

Toen de dader vertrokken was, kon de bejaarde vrouw zich bevrijden en om hulp roepen. Het slachtoffer werd vervolgens voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Camerabeelden

Het verder onderzoek werd toevertrouwd aan de federale gerechtelijke politie Halle-Vilvoorde en die kon na doorgedreven onderzoek een verdachte weerhouden op grond van camerabeelden. Daarop werd een opsporingsbericht verspreid en afgelopen vrijdag kon een patrouille van de politie Brussel Noord (Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node) de verdachte herkennen toen hij het Noordstation in Brussel wilde binnenstappen.

De man, een 34-jarige Brusselaar, had de sleutels van het slachtoffer op zak toen hij werd opgepakt en hij bekende dat hij de bankkaart van het slachtoffer had gebruikt, maar beweerde dat hij die gevonden had en dat de home invasion niet zijn werk was. Hij werd afgelopen weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem liet aanhouden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?